Kladdkaka med glacyr
| Recepttyp: |
Bakning |
|
| Mattyp: |
|
| Tillagningstid: |
60 min |
| Smakbetyg: |
5.00 (1 röst) |
| Svårighetsgrad: |
Lätt |
| Pris: |
Medel |
Recept
Exempelrecept:
1 kaka
Kaka:
100 gr smör
2 st ägg
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Glacyr:
100 gr blockchoklad
50 gr smör
Gör så här:
Kaka:
Sätt ugnen på 448.15 K.
Smält smör
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt vaniljsocker och kakao
Tillsätt mjölet och därpå smöret.
Häll smeten i en bröad springform.
Grädda i 20 min. (vill du att kakan ska vara kladdigare så gräddar du en kortare tid)
Låt svalna.
Glacyr.
Smält cholkad + smör i en kastrull.
Häll sedan chokladsmeten på kakan.
Lät svalna.
Serveras med grädde och en kopp kaffe eller te om så föredras.
Receptförfattare: Mattias "meklund" Eklund (2015-11-01)
|